Янукович не отримував від ГПУ повідомлення про підозру у держзраді

Янукович не отримував від ГПУ повідомлення про підозру у держзраді
Екс-президент України Віктор Янукович переховується в Росії

Адвокат Януковича каже, що від Луценка не надходило повідомлення про підозру у держзраді

Колишній президент України Віктор Янукович не отримував від Генеральної прокуратури України ані повідомлення про підозру у державній зраді, ані жодної нової підозри про створення злочинної організації, стверджує його адвокат Віталій Сердюк.

«У реальності будь-яких документів, озвучених 5 жовтня генеральним прокурором на нараді, захист не отримував, клієнт також не отримував від Генеральної прокуратури жодних повідомлень про підозру або процесуальних документів, які свідчать про наявність того, про що було сказано. Повідомлення про підозру за ст. 111 немає, якогось нового повідомлення про підозру за ст. 255 немає», – сказав він, коментуючи інформацію, яка з'явилася 5 жовтня за результатами проведеної генпрокурором Юрієм Луценком робочої наради з розслідування кримінальних проваджень щодо Януковича.

«За висновком слідчих, діяльність Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації в питаннях, що стосуються національної безпеки, про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб з російським громадянством тощо. Відповідно, діяльність Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального процесуального кодексу України», – повідомила в середу прес-служба Генпрокуратури.

Сердюк вважає, що, швидше за все, генпрокурор використовував дані річної давнини, оскільки останнє повідомлення про підозру Януковичу, за словами його адвоката, датоване 17 листопада 2015 року. «Це підозра у «справі Майдану», що з'явилася ще в березні 2014 року і містила в собі посилання на ст. 255», – пояснив він.

Адвокат нагадав, що з цієї справи було виділено дві інші справи, одна з яких, за твердженням Сердюка, не розслідується, і захист уже рік намагається оскаржити зупинення розслідування та зобов'язати Генпрокуратуру передати справу до суду, а друга, щодо колишніх співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», розглядається Святошинським судом Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: