Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот»

Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот»
Віктор Янукович

Адвокат заявив, що буде ініційоване відкриття кримінального провадження щодо нинішнього складу Оболонського райсуду Києва, який розглядає справу про держзраду Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович подав у Генеральну прокуратуру України заяву про скоєння державного перевороту. Про це журналістам заявив адвокат Віталій Сердюк.

«Буде у захисту така можливість (відстоювати права Януковича – ред.) і ця можливість буде в рамках вже поданої Януковичем до ГПУ заяви про державний переворот», - сказав Сердюк, додавши, що заява подана 20 червня 2017 року за підписом екс-президента.

«Йдеться про умисні, чітко організовані дії, спрямовані на шкоду державі Україна, які полягають у насильницькому захоплені влади. Саме ці дії призвели, згідно із заявою і на глибоке переконання сторони захисту і Януковича,  до негативних подій у Криму і втрати територіальної цілісності і наслідком цих дій стали події на Донбасі», - сказав Сердюк.

Винними, за його словами, згідно з доказами, Янукович вважає «Авакова, Кличка, Луценка… також мова йде про Наливайченка, Парубія, Пашинського, Турчинова, Тягнибока, Яценюка та ін. осіб».

«Наразі заява подана і захист очікує її реєстрації у ЄРДР», - наголосив Сердюк.

За його словами, у цьому процесі будуть допитані політики, зокрема і генпрокурор Юрій Луценко, які не забажали давати свідчення у справі про державну зраду екс-президента.

«Також захистом буде ініційоване питання про притягнення до відповідальності за грубе ігнорування принципів правосуддя всіх винних у цьому в міжнародних інстанціях. Вже готові документи і в найближчий час будуть подані для цього в міжнародні інстанції», - заявив Сердюк.

Крім того, за його словами, буде також ініційоване відкриття кримінального провадження щодо нинішнього складу Оболонського райсуду Києва, який розглядає справу про держзраду Януковича.

Сьогодні також захист Януковича заявив про неможливість здійснення правосуддя Оболонським судом Києва.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: