Янукович розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі

Янукович розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі

Ми не олімпійські чемпіони, щоб на шпагат сісти – Янукович

Екс-президент України Віктор Янукович вважає, що Україна «сіла б на шпагат» у разі неврахування її інтересів під час підписання угоди з ЄС про зону вільної торгівлі. Про це він заявив під час відеодопиту.

За словами колишнього глави держави, Україна багато втрачала та не мала жодних компенсаторів.

«Ми звернулися до Євросоюзу, щоб доопрацювати цю угоду в частині втрат Україною. Враховуючи, що ми в 2014 році зазнали втрат у зовнішній торгівлі з Росією, Україна втрачала обсяги зовнішнього обороту в торгівлі з Росією. Ми відчули, що така ж угода про ЗВТ готується між Росією і ЄС, і ми як стратегічні партнери добре розуміли, що якщо Росія не врахує наші інтереси під час підписання угоди з Європою, ми, як кажуть, сядемо на шпагат. Але ми не олімпійські чемпіони, щоб на шпагат сісти», – сказав Янукович.

Нагадаємо, у розстрілі Майдану Янукович звинуватив «Правий сектор» і «Свободу».

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут. Про що Янукович говорив на прес-конференції 25 листопада, читайте у статті «Главкома» «Тепер Федоровича буде багато і всюди». Свідок Янукович і його місія».

Нагадаємо, Святошинський райсуд переніс відеодопит екс-президента України Віктора Януковича з 25-го на 28 листопада. Перед цим у засіданні суду було оголошено перерву через відсутність обвинувачених. 

Як відомо, члени «Правого сектора» заблокували виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: