Янукович вважає, що при розгоні Євромайдану «Беркут» перевищив повноваження

Янукович вважає, що при розгоні Євромайдану «Беркут» перевищив повноваження
30 листопада 2013 року співробітники «Беркута» силою розігнали студентів на Майдані Незалежності
Фото AFP

Янукович не знає, хто наказав озброїти правоохоронців

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що спецпідрозділ «Беркут» перевищив свої повноваження при розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року. Про це він заявив під час відеодопиту.

«Студентів тоді на Майдані вже практично не було, там були одиниці. Але на Майдан підійшли радикали і почали провокувати «Беркут». «Беркут» перевищив, я сказав би так, на мій погляд, свої повноваження, але це моя точка зору», – сказав він.

Янукович також запевнив, що не знає, на якому рівні ухвалювалося рішення про видачу зброю співробітникам правоохоронних органів під час Майдану. «Що стосується видачі зброї працівникам правоохоронних органів, за це питання відповідають ті, хто приймав таке рішення. Але на якому рівні приймалися рішення, я цього не знаю», – сказав він.

Як відомо, 30 листопада 2013 року співробітники «Беркута» силою розігнали студентів на Майдані Незалежності. В результаті постраждали десятки людей.

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: