Янукович заявив, що хоче зустрітися з Яценюком, Кличком і Тягнибоком

Янукович заявив, що хоче зустрітися з Яценюком, Кличком і Тягнибоком

Екс-президент хоче зустрітися за круглим столом з колишніми представниками опозиції

Екс-президент України Віктор Янукович сказав, що хотів би зустрітися за круглим столом з тими політиками, як це було у 2014 році під час підписання мирової угоди з тодішньою опозицією. Про це він сказав під час відеодопиту.

Відповідаючи на запитання адвоката екс-беркутівців, чи згоден він на проведення одночасного допиту з Яценюком, Парубієм, Порошенком, Тягнибоком та іншими високопосадовцями, Янукович сказав: «Я, умовно кажучи, хотів би зустрітися у такому складі за таким столом, за яким ми проводили переговори. І з тими, хто сидів поруч зі мною у той час. Щоб ми поставили один одному питання і подивилися в очі... Чи можливо це зробити, я не знаю. Це було б правильно».

Як відомо, 21 лютого 2014 року між лідерами опозиції та Президентом Януковичем була підписана так звана Угода про врегулювання політичної кризи. Текст цієї Угоди, зокрема, передбачає повернення до Конституції в редакції 2004 року та дострокові президентські вибори.

Додамо, що пізніше, Янукович був відсторонений від влади конституційною більшістю народних депутатів України, які представляють усі політичні сили у парламенті.

Як повідомлялось, Янукович заявив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Як раніше повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: