Януковичу дозволили ще рік перебувати в Росії

Януковичу дозволили ще рік перебувати в Росії
Віктор Янукович в РФ

Термін дії документа на проживання Януковича в Росії закінчувався 26 жовтня 2017 року

В МВС Росії продовжили право на тимчасовий притулок для екс-президента України Віктора Януковича до 26 жовтня 2018 року.

Про це повідомляє «Коммерсант» з посиланням на адвоката Януковича Віталія Сердюка.

«Причинами, що стали підставою для притулку, є політичне переслідування і загроза життю на території України. Вони не відпали, в зв'язку з чим і було продовжено термін дії документа», - пояснив адвокат.

За його словами, варіанти набуття громадянства або дозволу на проживання в Росії Янукович не розглядає. 

«Тільки тимчасовий притулок до повернення на територію України», - додав Сердюк.

За інформацією ЗМІ, Янукович не отримував російського громадянства або дозволу на проживання та немає намірів робити це в майбутньому. Відомостей про це немає ні в одному з обліків МВС.

Зазначається, що термін дії документа на проживання в Росії, отриманого в жовтні 2015 року, закінчувався 26 жовтня 2017 року. Жодних інших документів для легального перебування в Росії в Віктора Януковича немає.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва з 4 травня 2017 року розглядає справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

У жовтні адвокат Януковича Максим Герасько приїхав додому до підзахисного в Ростові-на-Дону, але зустрітися з ним так і не зміг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: