Юнкер: Місце України – в Європі

Юнкер: Місце України – в Європі
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

Юнкер очікує, що процес ратифікації асоціації завершиться до саміту Україна-ЄС

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав схвалення Угоди про асоціацію України та ЄС у Сенаті Нідерландів.  Про це ідеться у його заяві, опублікованій на сайті Єврокомісії.

«Сьогоднішнє голосування в нідерландському Сенаті дає важливий сигнал від Нідерландів і всього Європейського союзу нашим українським друзям: місце України - в Європі. Майбутнє України - це Європа», - заявив президент Європейської комісії.

Юнкер подякував уряду Нідерландів та керівництву інших країн за докладені зусилля та висловив сподівання, що процес ратифікації Угоди буде повністю завершено до саміту Україна-ЄС, який відбудеться у липні.

«Наша Угода про асоціацію, включно із компонентом Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, на крок ближче до завершення ратифікації. Я хотів би побачити, що процес завершиться швидко, до липневого саміту Україна-ЄС», - сказав Юнкер.

Він зазначив, що Угода про асоціацію вже активізувала торгівлю між Україною та ЄС і створила нові можливості як для громадян України, так і для європейців.

«Використаймо позитивний імпульс, який надійшов від сьогоднішнього голосування, для подальшого зміцнення нашого партнерства», - наголошується у зверненні.

Нагадаємо, у вівторок, 30 травня, Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. За попереднім підрахунком, 50 депутатів проголосували за ратифікацію угоди, 25 були проти.

Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: