З російського списку на обмін Україна «викинула» 43 злочинці - Кучма

З російського списку на обмін Україна «викинула» 43 злочинці - Кучма
Леонід Кучма

Українська сторона чітко стоїть на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО має бути виключено всіх тих, хто не має жодного стосунку до війни на Донбасі

Зі списку на обмін полоненими виключено 43 особи, які не мають відношення до проведення антитерористичної операції. Про це представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент Леонід Кучма, заявив сьогодні журналістам у Дніпрі.

«Із російського списку було «викинуто» 43 людини, які не мають жодного відношення до зони АТО. Це ті, хто стріляв на Майдані, ті, хто мають відношення до подій 2 травня в Одесі, та ті, хто причетний до інших правопорушень на території України», - зазначив Кучма.

За його словами, в України в ТКГ є серйозна група перемовників на чолі з Іриною Геращенко. «Вона людина послідовна і вміє відстоювати інтереси України. Тут президент вгадав. І Медведчук — прямий вихід на Росію і ОРДЛО», - наголосив екс-президент.

За словами Кучми, для України є дуже болючою темою те, що Росія використовує дані списки в моральних та політичних цілях з метою тиску на Україну. 

Нагадаємо, 6 вересня українська сторона у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в рамках пропозиції обміну полонених за формулою «309 на 87» передала представникам Росії списки заручників.

Геращенко повідомляла, що каменем спотикання в питанні обміну заручників є вимога ОРДЛО звільнити криміналітет і терористів. Вона зазначила, що українська сторона чітко стоїть на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО мають бути виключені всі ті, хто не має жодного відношення до війни на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: