З урядових комп’ютерів США приберуть російський антивірус Касперського

З урядових комп’ютерів США приберуть російський антивірус Касперського

ФБР намагається встановити, чи співпрацює керівництво «Лабораторії Касперського» з російською армією і розвідкою

Федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки, - повідомляє The New York Times.

«ФБР за підтримки американської розвідки роками намагається встановити, чи співпрацює керівництво «Лабораторії Касперського» з російською армією і розвідкою, як це стверджують нинішні і колишні американські чиновники. ФБР також веде розслідування відносно того, чи містять програми «Лабораторії Касперського», в тому числі її антивірус, який добре себе зарекомендував, лазівки, що дозволяють російській розвідці проникати в комп'ютери, на яких вони встановлені. Компанія спростовує ці звинувачення», - пише газета.

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, не повідомили подробиці інформації, зібраної ними на «Лабораторію Касперського». Однак Ілейн Дьюк, виконувачка обов'язків міністра внутрішньої безпеки США, розпорядилася, щоб федеральні агентства розробили плани з очищення урядових систем від програм «Лабораторії Касперського» в наступні 90 днів.

Програмні продукти «Лабораторії Касперського», як вважається, використовуються багатьма федеральними агентствами, особливо її антивірус, хоча не існує надійних оцінок їх поширеності: урядові комп'ютерні системи, як правило, представляють собою строкату суміш часто застарілих програм і техніки, і ніякої центральний орган не відстежує , хто чим користується, йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: