За 43 біткоїни можна купити громадянство Вануату

За 43 біткоїни можна купити громадянство Вануату
Вануату пропонує громадянство за 43 біткоїни

У державі діє безвізовий режим, що дозволяє жителям відвідувати 113 країн

Громадянство острівної держави Вануату можна придбати за 43 біткоіни.

На сьогодні, курс біткоїна на біржі дорівнює $ 4644, тобто за паспорт цієї держави доведеться викласти близько $ 200 тис, пише Business Insider.

Таке рішення влада держави пояснила тим, що такі транзакції безпечні, адже криптовалюти існують в повністю відстежуваному реєстрі, де видно всю історія їх створення і торгів.

«Є деякі підозри щодо використання криптовалют у фінансових транзакціях і побоювання щодо того, що вони можуть бути використані для ведення небажаної діяльності. Однак, криптовалюти існують в реєстрі, який повністю відслідковується, де видно всю історію їх створення і торгів», - повідомив голова Мережі інформаційних центрів Вануату Джеймс Харріс.

Вануату входить в Співдружність націй, а його паспорт дозволяє подорожувати без візи в 116 країн, включаючи держави-члени ЄС і Великобританію. До впровадження безвізового режиму з ЄС для українців паспорт Вануату мав значно більшу силу, проте тепер трохи поступається українському (можна без візи в 120 країн).

Ще одна перевага громадянства Вануату для іноземців - острівна держава не стягує податків на приріст капіталу або прибуткового податку. Потенційним громадянам не потрібно жити на його території або навіть відвідувати його для отримання громадянства.

Нагадаємо, Національний банк України визначився зі статусом криптовалюти і не визнає її ані валютою, ані платіжним засобом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: