За чотири роки в садках та школах Києва зекономили на обігріві 55 мільйонів – Кличко

За чотири роки в садках та школах Києва зекономили на обігріві 55 мільйонів – Кличко
Віталій Кличко

Майже у всіх навчальних закладах столиці встановили теплові пункти з погодним регулюванням - мер столиці

Модернізовані теплові пункти з погодним регулюванням, які встановлені в навчальних закладах столиці, дозволяють зекономити 20-30 відсотків тепла і коштів на оплаті за нього під час опалювального сезону. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції дитячого садка №96 в Подільському районі, в якому здійснили термомодернізацію.

Він наголосив, що столична влада продовжує здійснювати заходи з комплексної термомодернізаціі закладів освіти.

Мер Києва нагадав, що один з таких закладів, де відбулася термомодернізація цього року - дитячий садок №96. Мер зауважив, що садочок був збудований ще у 1965 році і під час опалювального сезону втрати тепла були дуже значними. 

За словами Кличка, на термомодернізацію закладу було виділено майже 6 млн грн. Зокрема, тут утеплили стіни, замінили вікна, двері й освітлення на енергоефективні. Крім того, встановлено модернізований індивідуальний тепловий пункт з погодозалежним керуванням; реконструйовано внутрішню систему опалення, систему вентиляції. «Фахівці кажуть, що це дасть можливість в садку економити вдвічі більше тепла. В цьому садочку навіть при ввімкненому теплі температура не перевищувала +14 градусів при -15 взимку», - наголосив Віталій Кличко. Водночас, мер Києва доручив главі району в короткі терміни провести благоустрій території садочка.

Загалом же, зауважив столичний голова, заходи термомодернізації дають можливість економити 20-30 відсотків тепла і коштів на сплаті за нього. Віталій Кличко підкреслив, що за останніх 4 роки завдяки організаційним і технічним заходам у школах і дитсадках вдалося зекономити 55 млн грн на енергоносіях. «Теплові пункти з погодним регулюванням встановлені майже у всіх навчальних закладах столиці. І це велика економія коштів», - сказав мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що столична влада взяла на себе зобов'язання - щоб в навчальних заклада було тепло, і діти навчалися в належних умовах.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: