За добу в районі АТО загинув один військовий, ще п’ятеро постраждали

За добу в районі АТО загинув один військовий, ще п’ятеро постраждали
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Двоє військових отримали поранення і ще троє зазнали бойових травмувань

За минулу добу в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, двоє зазнали поранень і ще троє - бойових травм. Про це поінформував на брифінгу речник Міноборони з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник.

«За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець, на жаль, загинув, двоє отримали поранення і ще троє зазнали бойових травмувань», - сказав Мотузяник.

Найбільш неспокійно учора, за його словами, було на Луганському напрямку. Бойові дії велися там на Бахмутській трасі та в Попаснянському районі. В темну пору доби ворог активно застосовував міномети і випустив у бік українських позицій майже 50 мінометних боєприпасів. Також бойовики кілька разів застосовували бронетехніку.

Всього на Луганському напрямку сталося 10 ворожих збройних провокацій, у 6 з них окупанти застосовували важку зброю.

На Донецькому напрямку бойові дії велися на позиції шахта «Бутівка» та в районі населеного пункту Опитне. Важкої зброї ворог не застосовував. Всього окупанти там здійснили 3 обстріли.

Водночас, як нагадав Мотузяник, учора вранці під час обстрілу позицій сил АТО в районі селища Новолуганське на Світлодарській дузі під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали цього населеного пункту. Внаслідок ворожого обстрілу у приватному будинку було пошкоджено газову трубу та опору ЛЕП, вибито шибки, посічено осколками стіни, зазнав пошкоджень і припаркований автомобіль. Мирні жителі не постраждали.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили чотири обстріли українських позицій, зокрема, у Новотроїцькому, Павлополі і Водяному, при цьому ворог тричі застосовував міномети і випустив 20 мін.

Раніше прес-центр Штабу АТО повідомив, що ситуація упродовж минулої доби у районі проведення АТО характеризується як стабільна, без тенденції до загострення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: