За кожну народжену дитину «Нафтогаз» виплачує своїм працівникам по 15 тисяч гривень

За кожну народжену дитину «Нафтогаз» виплачує своїм працівникам по 15 тисяч гривень

Далі на малюків та їхніх батьків чекає досить безхмарне майбутнє: відомчий дитсадок, лікарня з оплаченими щорічними витратами до 7 тис. грн, щорічні санаторні путівки за рахунок компанії на всю сім'ю

У НАК «Нафтогаз України» всіляко заохочують народжуваність. Про це стало відомо з «надсекретного документу», який уперше потрапив у ЗМІ. Йдеться про колективний договір. Цей документ ще 25 червня 2012-го підписав тодішній глава правління Євген Бакулін.

В колдоговорі докладно описано, кому, в яких випадках і в якому розмірі, наприклад, платять ювілейні та інші премії та виплати, пов'язані з особистими або сімейними подіями. Йдеться про поповнення у сім’ї, круглі дати і т.п. Наприклад, виплата у зв'язку з народженням дитини 15 тис. грн – «на кожну дитину».

Батькам, які взяли відпустку із догляду за дитиною, щомісяця виплачують допомогу в розмірі трьох мінімальних зарплат (зараз – 9,6 тис. грн), і так до трьох років. Далі на малюків та їхніх батьків чекає досить безхмарне майбутнє: відомчий дитсадок, лікарня з оплаченими щорічними витратами до 7 тис. грн, щорічні санаторні путівки за рахунок компанії на всю сім'ю.

Види соціальної та матеріальної допомоги:

  • у разі народження дитини – 15 тисяч гривень (на кожну дитину);
  • перше одруження – 10 тисяч гривень;
  • у разі смерті рідних – 15 тисяч гривень;
  • у разі крадіжки чи стихійного лиха (на придбання життєво необхідних речей, які було втрачено, пошкоджено або знищено) – до 15 мінімальних заробітних плат (до 48 тисяч гривень);
  • за поданням профкому та рішенням роботодавця – в розмірі 100% посадового окладу

Працівник компанії, що пропрацював там не менше 1,5 року, на додаток може розраховувати на безвідсоткову позику терміном дії від 12 до 36 місяців. Єдина умова: сума всіх відрахувань із заробітної плати працівника з урахуванням щомісячних відрахувань на погашення позики не повинна перевищувати 50% окладу. Дані позики можуть видаватися на будівництво, придбання житла, садових будинків, облаштування присадибних ділянок, придбання життєво необхідних речей і так далі.

Якщо комусь пощастило вийти на пенсію з «Нафтогазу», то його чекає не лише одноразова додаткова виплата, а й також щорічна компенсація відпочинку в санаторії. Передбачені й інші події на життєвому шляху нафтогазівців: у потрібний час родичі отримають 10 тис. грн на їхній похорон і ще 10 тис. грн на надгробний пам'ятник.

На додаток до всього «Нафтогаз» здійснює і компенсацію витрат на поховання померлих працівників та пенсіонерів апарату за рахунок коштів компанії. Та й це не все: компанія може встановити щомісячну матдопомогу дітям померлого в розмірі не меншому від законодавчо встановленої мінімальної зарплати на кожну дитину до здобуття нею середньої освіти.

Більше читайте в статті «Главкома» Країна казкових чудес. Як усі працівники «Нафтогазу» перетворилися на мільйонерів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: