За літо в українських банках зросла кількість дефолтних кредитів

За літо в українських банках зросла кількість дефолтних кредитів

У Нацбанку повідомили, що частка дефолтних кредитів в українських банках на 1 вересня склала 57,8%

Обсяг дефолтних кредитів (непрацюючих кредитів з 100%-ною ймовірністю неповернення) в українських банках на 1 вересня склав 580,842 мільярда гривень, або 57,8% загального обсягу виданих кредитів.

Про це свідчать дані на сайті Національного банку України про розподіл кредитів фізичним та юридичним особам за класами боржника, публікацію яких регулятор почав на регулярній основі.

За даними НБУ, у тому числі на 1 вересня 15,5% дефолтних кредитів на 90,09 мільярда гривень припадає на позичальників – фізичних осіб, 84,5% на 490,751 мільярда гривень - юридичних осіб (крім банків, бюджетних установ та боржників за інвестиційними кредитами).

Найбільша частка таких кредитів в неплатоспроможних банках «Гефест» і «Родовід Банк» (за 100%), а також у дочірніх структурах російських держбанків – «БМ Банк» (96,9%) і «ВТБ Банк» (95,7%).

Раніше повідомлялося, що активи працюючих банків України, без обліку неплатоспроможних банків, за січень-серпень 2017 року скоротилися на 5,321 мільярда гривень, або на 0,4%, – до 1,251 трильйона гривень. Станом на 1 вересня кількість працюючих в Україні банків, які мають ліцензію на здійснення банківської діяльності, склало 88, у тому числі 38 банків з іноземним капіталом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: