За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції сил АТО

За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції сил АТО
Зона АТО

Втрат серед українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів вчора не було

За результатами третього дня «хлібного перемир'я» на Донбасі окупанти 18 разів відкривали вогонь по підрозділах українських захисників. Шість обстрілів впродовж минулої доби найманці здійснили, застосовуючи міномети.

У прес-центрі штабу АТО зазначили, що левова частка ворожих збройних провокацій припала на темну пору доби.

«Найбільш активно бойовики порушували перемир'я на луганському та на донецькому напрямках. Найменше таких фактів, всього два, зафіксовано на приморському»,  - йдеться у ранкову звіту штабу АТО.

На приморському напрямку зранку та вдень було тихо. Відносно активізувались проросійські незаконні збройні формування вже із настанням сутінок. Зокрема, близько 21.00 години загарбники вели вогонь з 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Водяного. А вже під кінець доби противник зі стрілецької зброї обстріляв бійців сил АТО, котрі тримають оборону поблизу Павлополя.

«Донецький напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано сім ворожих збройних провокацій. Майже всі - неподалік Кам'янки та Авдіївки. Вдень бандити з гранатометів обстріляли наші позиції в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Ввечері ж противник щільним вогнем з мінометів калібру 120 й 82 мм, а також з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру, накривав наші опорні пункти біля Кам'янки. Окрім того, 82-міномети та піхотне озброєння окупанти неодноразово застосовували у передмісті Авдіївки», - додають у штабі.

На луганському напрямку впродовж минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ дев’ять разів порушували перемир'я. Ще на початку доби загарбники випустили декілька мін калібру 82 мм по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку ворожі снайпери намагались поцілити військовослужбовців ЗС України, котрі тримають оборону в районі Попасної та Новотошківського. Ввечері обстріли не припинились і спершу під вогонь з автоматичних станкових гранатометів знову потрапили позиції сил АТО в районі Новотошківського.

Українських оборонців Щастя бойовики щільно обстріляли з 82-мм мінометів. Поблизу Кримського зафіксовано факт використання противником міномету калібру 120-мм. Наші опорні пункти неподалік Новоолександрівки ворог обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів. А біля Новозванівки бив зі стрілецької зброї.

Втрат серед українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів вчора не було.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО на Донбасі з 00:00 24 червня набуло чинності чергове перемир'я, цього разу - «хлібне», адже воно пов'язано з необхідністю збирання врожаю. 

Передбачається, що триватиме воно до 31 серпня.

Відповідної домовленості досягли учасники Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську 21 червня.

З початку доби понеділка станом на 18:00 в зоні АТО було зафіксовано п’ять ворожих обстрілів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: