За минулу добу окупанти поранили трьох бійців АТО

За минулу добу окупанти поранили трьох бійців АТО
Українські військовослужбовці

Сім разів бойовики застосовували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи

Минулої доби незаконні збройні формування 55 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ вздовж усієї лінії фронту. Сім з цих фактів характеризуються застосовуванням противником заборонених Мінськими угодами артилерійських систем.

Про це йдеться у звіті прес-центру штабу АТО.

Загалом, вчора внаслідок ворожих обстрілів троє українських воїнів зазнали поранень.

На приморському напрямку противник з мінометів калібру 120 мм обстрілював українські укріплення в районі Миколаївки. Зі 122-мм ствольної артилерії - позиції воїнів АТО поблизу Чермалика. Також з мінометів калібру 82 мм бандити били поблизу Красногорівки. Окрім того, під ворожими обстрілами вчора неодноразово опинялись українські воїни, котрі тримають оборону в районі Павлополя, Талаківки, Водяного, Лебединського, Широкиного, Гнутового та Мар'їнки. Там загарбники здебільшого застосовувати гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та інше піхотне озброєння. Всього минулої доби на цьому напрямку зафіксовано 23 ворожі збройні провокації.

На донецькому напрямку фронту противник 13 разів порушував режим припинення вогню. Обстрілявши ще вдень з танкових гармат наші оборонні укріплення поблизу Новолуганського, що на Світлодарській дузі, загарбники різко активізувались із настанням сутінок. Спершу вони здійснили щільний обстріл з мінометів калібру 120 й 82 мм позицій сил АТО в районі Авдіївки. Дещо згодом окупанти зі 122-мм артилерії потужно вдарили по наших опорних пунктах неподалік Пісків.

Також під ворожим мінометним вогнем вчора ввечері опинились українські воїни, котрі тримають оборону біля Опитного та Верхньоторецького. Окрім того, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів, проросійські бандформування відкривали вогонь по підрозділах ЗС України в районі Майорська, Кам'янки та Невельського.

На луганському напрямку нараховано 19 ворожих обстрілів. Там з мінометів, подекуди й калібру 120 мм, найманці били по позиціях сил АТО в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Щастя та Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів, а також неподалік Жовтого, Новотошківського, Кримського, Троїцького та Станиці Луганської, російсько-терористичні бандформуванн впродовж неодноразового відкривали вогонь по наших оборонних укріпленнях з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів.

«Главком» також повідомляв, що в ніч з 14-го на 15-те червня, бойовики з напрямку Горлівки, застосувавши важку артилерію обстріляли житлові квартали населеного пункту Суха Балка. Внаслідок прямого влучання крупнокаліберного снаряду в житловий будинок загинув господар оселі.

Все селище Суха Балка залишилося без світла, також перебито газову трубу та пошкоджено водонапірну вежу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: