За підрахунками ООН, 760 млн людей у світі живуть у злиднях

За підрахунками ООН, 760 млн людей у світі живуть у злиднях

За останні 10 років більше мільярда людей змогли вибратися зі злиднів

Незважаючи на певний прогрес міжнародної допомоги людям вийти з умов бідності в усьому світі, на сьогоднішній день налічується близько 760 млн людей, які живуть на менш ніж $2 в день.

Про це йдеться у новій доповіді генсека ООН про хід реалізації порядку денного в галузі сталого розвитку, повідомляє Центр Новин ООН.

«За останні 10 років більше мільярда людей змогли вибратися зі злиднів. Однак приблизно 760 млн все ще живуть за межею бідності, на $1,9 в день», - наголошується в документі.

У новій доповіді ООН повідомляється, що в період з 2000 по 2015 рік вдалося домогтися зниження на 37% рівня материнської смертності та на 44% - рівня смертностей дітей віком до п'яти років. У зв'язку з цим ООН доходять висновку, що блага від успіхів в області розвитку розподіляються нерівномірно як між країнами, так і між сільськими і міськими жителями і навіть між жінками і чоловіками.

Доповідь генсека ООН приурочена до міністерської зустрічі в рамках Політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку. Нагадаємо, що 17 Цілей сталого розвитку на період до 2030 року були одноголосно прийняті всіма 193 державами-членами ООН під час Саміту у вересні 2015 року. Тоді світові лідери пообіцяли «покласти край бідності та голоду у всіх їх формах і проявах та домогтися, щоб усі люди могли жити в здоровому навколишньому середовищі і реалізувати свій потенціал в умовах гідності та рівності».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: