За підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення заплатять прості українці - Ляшко

За підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення заплатять прості українці - Ляшко
Олег Ляшко

Тарифи на вантажні залізничні перевезення виростуть на 22,5%

Чергове підвищення «Укрзалізницею» тарифів на залізничні вантажні перевезення на 22,5% ляже на плечі простих українців, вважає лідер Радикальної партії Олег Ляшко, про це повідомляє uaprom.info.

Таку думку він висловив в ході робочого візиту на металургійний комбінат «Запоріжсталь» 28 вересня.

«Українці повинні розуміти: коли піднімаються тарифи на залізницю, в результаті платимо ми - в магазині, оплачуючи високу вартість продукції. Тому що виробник перекладає це в ціну товару», - сказав Олег Ляшко.

Він нагадав, що за останні два роки «Укрзалізниця» вже вп'яте піднімає вартість вантажних перевезень. Така ситуація здорожує собівартість продукції гірничо-металургійного та агропромислового комплексів, робить українську продукцію менш конкурентоспроможною на зовнішніх ринках.

Лідер Радикальної партії рекомендує новому керівництву «Укрзалізниці» не тарифи піднімати, а долати корупцію і шукати внутрішні резерви. А саме: прозоро проводити тендери на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, рухомого складу, закуповувати вагони у національного виробника.

«Дуже важливо, щоб « Укрзалізниця» ставила на головне місце не підвищення тарифів, а реконструкцію свого рухомого складу. Наприклад, маріупольські металургійні комбінати могли б виробляти набагато більше продукції, але вони не можуть її вивезти з Маріуполя, тому що «Укрзалізниця» не хоче інвестувати в реконструкцію залізничного переходу Комиш-Зоря. А це значить, що ми могли б більше продавати продукції, більше валюти залучати в Україну», - підкреслив Олег Ляшко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 13 вересня затвердив фінансовий план «Укрзалізниці», в якому закладено підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: