За п'ять місяців у Росії та в окупованому Криму затримали 18 українців

За п'ять місяців у Росії та в окупованому Криму затримали 18 українців
Марія Томак

На сьогоднішній день 61 громадянин України перебуває під вартою на території РФ та окупованого Криму з політичних мотивів

За п’ять місяців було затримано 18 громадян України на території окупованого Криму та Росії. Про це повідомила координатор медійної ініціативи за права людини Марія Томак на прес-конференції за підсумками поїздки українських лікарів до Павла Гриба, який утримується в СІЗО Краснодара РФ.

«За нашими підрахунками, на сьогоднішній день 61 громадянин України перебуває під вартою на території РФ та окупованого Криму з політичних мотивів. З них 23 особи вже отримали вирок. За останні місяці ми отримали зливу нових затримань… З літа було затримано 18 нових громадян України на території окупованого Криму та Росії», - зазначила Томак.

За її словами, одним з найбільш виразних випадків з погляду порушень фундаментальних прав людини - це справа 19-річного Павла Гриба.

«Він громадянин України, який за попередніми висновками був викрадений з території Білорусі. Був доправленний в СІЗО міста Краснодара в Росії, де зараз утримується і ми навіть не знаємо суті обвинувачення, оскільки його справа є засекреченною», - прокоментувала Томак.

Як стало відомо 18 жовтня, Жовтневий районний суд Краснодара (РФ) продовжив утримання під вартою до 4 січня 2018 року для українця Павла Гриба.

23 жовтня український консул має зустрітися з Павлом Грибом. Тим часом МЗС України готує ноту протесту через продовження терміну утримання під вартою викраденого спецслужбами РФ українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: