Заборонені додатки «Яндекса» запрацювали на смартфонах

Заборонені додатки «Яндекса» запрацювали на смартфонах

Через браузер сервіси «Яндекса», як і раніше, не працюють

Додаток "Яндекс.Карти" обійшов блокування і відновив роботу в мережах українських мобільних операторів.

Про це повідомляє УНІАН.

"Яндекс.Пробками" і картами можна користуватися через мобільний інтернет операторів «Київстар», Lifecell, Vodafone, оновивши додаток до останньої версії.

Через браузер сервіси «Яндекса», як і раніше, не працюють.

21 червня заборонена в Україні російська соцмережа «Одноклассники» заявила, що придумала, як обійти блокування в Україні. «ОК» оновили мобільний додаток, який обходить заборону, і розіслали повідомлення користувачам соцмережі.

16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Як повідомлялося, СБУ підозрює менеджмент «Яндекс.Україна» у передачі спецслужбам Росії персональних даних українців.

Йдеться про особисті дані, відомості про рід занять, спосіб життя, місце перебування, проживання, роботу, про дозвілля, джерела й розмір доходів, номери телефонів, електронні адреси і акаунти у соціальних мережах.

Повідомляється, що передавалася інформація також про співробітників правоохоронних і спеціальних органів, військовослужбовців Збройних сил та інших підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, державних службовців.

Триває досудове слідство в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Також опублікувано список сайтів, які хочуть заборонити в Україні.

Читайте також матеріал «Главкома» Влучний удар: як Україна обвалила трафік популярних російських сайтів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: