Забудовник розповів, чому не відкривається ТРЦ «Республіка»

Забудовник розповів, чому не відкривається ТРЦ «Республіка»
На торгівельний центр вже є покупці

Радник Кличка Ігор Ніконов дивується політиці НБУ

Відомий забудовник Ігор Ніконов не розуміє, чому Нацбанк не виставляє ТРЦ «Республіка», який будувала його компанія KAN Development, на торги. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Це, як на мене, дуже дивна ситуація. «Республіку» було закладено власником (основний власник – Дмитро Фірташ) у Національний банк, під рефінансування. Коли банк «Надра» вбили (банк Фірташа визнали неплатоспроможним у лютому 2015 року, хоча у квітні того ж 2015-го активів у банку було на суму майже 10 мільярдів, - «Главком»), а його саме вбили, «Республіка» стала власністю НБУ. Нацбанк, на мій погляд, мав уже давно виставити її на торги і продати. Тоді «Республіку» було б давно добудовано», - зазначив він.

За словами Ніконова, на «Республіку» вже є покупці. «Не скажу, що бажаючих багато, але вони точно є», - сказав він.

«Це не означає, що треба її за безцінь продати. Поставте чесну ціну, яку вважаєте необхідною. Нехай би люди взяли участь у торгах, і іноземці також. Це гарний актив, він на 80% уже збудований. Там, крім усього іншого, тільки 5 тисяч робочих місць. Орендатори нас постійно запитують про те, коли він відкриється. Але от буде вже третя зима, як він стоїть. А нерухомість, коли стоїть, псується. З точки зору збереження конструкції, це абсолютно неприйнятно. Це я як будівельник кажу. Тому мене цей настільки недержавний підхід (не виставляння ТРЦ на торги, - «Главком») НБУ дуже дивує», - висловив він свою думку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: