Захарченко відмовився від «Малоросії», бо вона «викликає відторгнення»

Захарченко відмовився від «Малоросії», бо вона «викликає відторгнення»
Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко

Вже зараз можна сказати, що назви «Малоросія» не буде, заявив Захарченко

Лідер бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що назви «Малоросія» для раніше пропонованого ним сепаратистського проекту, не буде.

«Сама ідея перезаснування держави, зануреної у глибоку економічну і політичну кризу, яка не робить спроб проведення кардинальних реформ щодо федералізації країни і пошуку шляхів виходу з колапсу, отримала широку підтримку. Вже зараз можна сказати, що назви «Малоросія» не буде, оскільки вона викликає у багатьох відторгнення», – заявив Захарченко, якого цитують сепаратистські сайти.

Наприкінці липня Захарченко заявляв, що остаточне рішення щодо перейменування сепаратистського утворення на «Малоросію» ще не ухвалено.

Нагадаємо, 18 липня ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення нової «держави» – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Речник президента РФ назвав заяву про створення «Малоросії» особистою ініціативою ватажка самопроголошеної «ДНР».

Німецький уряд засудив заяву Захарченка і очікує такого ж кроку від Росії. Франція закликала Росію виступити із засудженням заяви ватажка самопроголошеної «ДНР» щодо встановлення нової держави під назвою «Малоросія»

Читайте також статтю: Посланець Трампа Курт Волкер і «Малоросія»: чи є зв'язок?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: