«Захід-2017»: Російські літаки порушили повітряний простір Литви

«Захід-2017»: Російські літаки порушили повітряний простір Литви

Іл-76 порушили повітряний простір Литви / фото wikipedia.org 

Послу РФ вручили ноту про порушення повітряного простору Литви

Два російських військово-транспортних літаки «Іл-76» минулого тижня під час російсько-білоруських навчань «Захід-2017» порушили повітряний простір Литви. Про це повідомив литовський МЗС, передає Delfi.

Міноборони Литви оголосило, що порушення пізно ввечері суботи було зафіксовано «засобами Збройних сил Литви зі спостереження за повітряним простором».

У понеділок до МЗС був викликаний російський посол у Литві Олександр Удальцов, йому вручена нота про порушення повітряного простору Литви. Дипломати вимагали, щоб відповідальні відомства Росії якомога швидше надали пояснення у зв'язку з цим інцидентом й вжили необхідних заходів до того, щоб у майбутньому такі інциденти не повторювалися.

Посадові особи оголосили, що інцидент стався, коли з основної частини Росії до Калінінградської області летіли шість російських військово-транспортних літаків «Іл-76». Два з них відхилилися від плану польоту і о 22.50 та о 23.10 увійшли у повітряний простір Литви над територіальними водами. У ньому російські літаки пробули близько 2 хвилин, поки не влетіли в Калінінградську область.

Офіцер зі зв'язків з громадськістю авіабази ВПС Литви, капітан Єва Гульбинене розповіла, що минулої суботи, винищувачі США не підіймалися в повітря для супроводу російських військових літаків, що летіли над Балтикою.

Як відомо, спільні стратегічні навчання збройних сил Білорусі й Росії «Захід-2017» розпочалися 14 вересня і триватимуть до 20 вересня. Перший етап навчань закінчився 16 вересня. 17 вересня розпочався другий етап - активна фаза. Навчання відбуваються на полігонах Білорусі та Росії.

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 18 вересня, «проінспектував» хід цих навчань у Ленінградській області.

Напередодні до Мінська прибули спостерігачі за навчаннями від Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, України, Швеції, Естонії - по два представники від кожної запрошеної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: