Захід розглядає можливість запровадження санкцій щодо військових М’янми

Захід розглядає можливість запровадження санкцій щодо військових М’янми
Масова втеча народу рохінджа з М’янми 

Запровадження санкцій має зберегти можливість для діалогу в країні

США і Євросоюз вивчають можливість введення санкцій щодо військового керівництва М’янми за проведення наступальної операції, внаслідок якої більше 500 тисяч представників народу рохінджа були витіснені за межі країни. Однак остаточного рішення щодо цього питання не прийнято на сьогодні.

Показовим є те, що іще місяць тому питання із запровадженням персональних санкцій не обговорювалося, пише Reuters.

16 жовтня засідання міністрів закордонних справ ЄС обговорить ситуацію всередині М’янми. При цьому малоймовірно, що саме на цьому засіданні буде прийняте остаточне рішення щодо запровадження санкцій відносно генералітету цієї країни.

В США паралельно також розглядається можливість запровадження санкцій щодо головнокомандувача армії М’янми Мін Аун Хлайна і декількох інших генералів. При цьому також розглядаються санкції щодо лідерів бойовиків повстанського руху народу рохінджа, яких вважають винними у знищенні своїх сіл.

Перші санкції, як планується, будуть мати більше символічний характер і мають сприяти початку переговорів щодо врегулювання кризи із масовою втечею народу рохінджа від переслідувань в сусідні країни. При цьому західні дипломати визнають, що можливість впливу на ситуацію в країні у них значно менша, ніж в КНР.

На рішення США і країн ЄС щодо запровадження санкцій буде впливати готовність уряду М’янми щодо розширення доступу для міжнародної гуманітарної допомоги, проведення розслідувань щодо знищення представників народу рохінджа і повернення біженців до країни.  

Як повідомлялося, у М'янмі спалено близько 200 сіл мусульман народності рохінджа, операція сил безпеки супроводжується масовими вбивствами, тортурами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: