Захисник екс-«беркутівців» задоволений допитом Януковича

Захисник екс-«беркутівців» задоволений допитом Януковича
Олександр Горошинський 

Адвокат Олександр Горошинський: свідчення Януковича спростовують багато тез обвинувачення

Свідчення екс-президента України Віктора Януковича, надані в якості свідка, у межах розгляду кримінального провадження щодо п’яти екс-беркутівців є корисними і спростовують багато тез обвинувачення. Таку думку висловив адвокат екс-«беркутівців» Олександр Горошинський.

«Я вважаю, що вони (свідчення Януковича – ред.) є корисними, спростовують багато тез обвинувачення. І безумовно, що останнє слово за судом, суд буде надавати певну оцінку цим показам. Разом з тим досить добре, що все ж таки змогли допитати особу і встановити обставини, які безпосередньо нас цікавили», - зазначив адвокат.

Раніше прокурор Олексій Донський повідомив, що прокуратура поставить перед судом питання про недостовірність свідчень екс-президента України Віктора Януковича як свідка, оскільки він не конкретизував певні моменти і повідомив інформацію, що не відповідає дійсності.

Як відомо, допит екс-президента Віктора Януковича в Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції завершився. 

Раніше Янукович заявив, що просить вибачення перед родичами загиблих на Майдані. 

Також Янукович заявив, що якби він не виїхав з країни, то така війна як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Як повідомлялось, екс-президент повідомив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Як раніше повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Читайте також матеріал Главкому: Адвокат Олександр Горошинський: Зброю застосовували і проти «Беркуту». Хто? А це ніхто не розслідує… 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: