Захист Чийгоза очікує допиту екс-глави Верховної Ради Криму Константинова

Захист Чийгоза очікує допиту екс-глави Верховної Ради Криму Константинова
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз

Адвокат Чийгоза очікує на допит Константинова та депутата кримського парламенту Безазієва

Захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза очікує, що найближчим часом буде допитано екс-главу Верховної Ради АР Крим Володимира Константинова.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

 «Ми очікуємо, що найближчим часом буде допитаний Константинов і ще один депутат кримського парламенту - Лентун Безазієв», - повідомив Полозов.

Він нагадав, що окрім свідків захисту в ході судового засідання було допитано низку осіб, що мають відношення до Верховної Ради Криму і Меджлісу кримськотатарського народу, а також деякі колаборанти: Заур Смірнов, Ольга Ковітіді, Сергій Цеков. Раніше свідчення дав і «глава» Криму Сергій Аксьонов.

Наразі справа Чийгоза перебуває на стадії судового слідства, сторона захисту завершує представляти свої докази.

Як зазначив Полозов, вирок Чийгозу може бути винесено до кінця літа, йому загрожує від 4 до 10 років позбавлення волі.

При цьому адвокат сподівається, що Чийгоз не відбуватиме покарання: для цього ведеться ґрунтовна робота на різних рівнях, повідомив Полозов.

Нагадаємо, 22 червня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму продовжив Ахтему Чийгозу арешт на три місяці – до 8 жовтня.

Міністерство закордонних справ України вимагало від окупаційної влади Криму дозволити заарештованому Чийгозу побачитися з матір'ю, яка перебуває при смерті.

20 червня стало відомо, що Чийгоза таємно вивезли із СІЗО попрощатися з матір’ю.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: