Захист Єфремова подав у Європейський суд два позови до України

Захист Єфремова подав у Європейський суд два позови до України
Екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов

Адвокат прогнозують розгляд скарг Єфремова у 2018 році

Адвокат екс-керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова Андрій Смирнов прогнозує розгляд Європейським судом з прав людини скарги Єфремова проти України через півроку-рік (у 2018 році). Про це він заявив в інтерв'ю Українським Новинам.

«Ми можемо прогнозувати, що секція приступить до розгляду цієї справи через півроку мінімум, а то і рік. Але нам важливий результат, в якому ми анітрошки не сумніваємося», - сказав він.

Адвокат додав, що Україна сьогодні є «скаржником номер один» в ЄСПЛ, проти країни вже зареєстровано понад 35 тис. скарг.

За словами Смирнова, захист Єфремова звернувся з двома скаргами до Європейського суду з прав людини.

«При наявності таких фактів, якими ми володіємо, серед яких і факт незаконності затримання Єфремова, який був встановлений Апеляційним судом міста Києва, ми переконані, що ЄСПЛ винесе конкретне рішення проти держави Україна. І за це будуть відповідати конкретні посадові особи, в тому числі і прокурори», - резюмував він.

Нагадаємо, 16 січня Старобільський районний суд Луганської області почав розглядати справу проти Єфремова.

4 січня 2017 року Генеральна прокуратура передала в суд звинувачення Єфремова у сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління СБУ і створення самопроголошеної «Луганської народної республіки».

30 липня 2017 року виповниться рік з дня арешту і утримання під вартою опозиційного політика Олександра Єфремова.

Нагадаємо, на початку липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд у справі Єфремова підходить до фінального етапу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: