Захист Меджлісу оскаржить рішення Верховного суду РФ

Захист Меджлісу оскаржить рішення Верховного суду РФ

Юристи Меджлісу мають намір оскаржити рішення про заборону організації

Адвокати Меджлісу кримськотатарського народу мають намір оскаржити рішення про заборону та визнання його екстремістською організацією. Про це повідомляють представники організації «Меморіал», юристи якої представляють інтереси Меджлісу.

«Фактично відсьогодні цей документ набирає чинності, тому що це була апеляція з боку організації «Меморіал», яка захищала в суді представників Меджлісу. Вони сказали, що рішення незаконне, вони постараються його оскаржити, хоча після рішення Верховного суду зробити це на території РФ буде складно», – йдеться у повідомленні телеканала «112 Україна».

Раніше Верховний суд Росії остаточно визнав законним рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу «екстремістською організацією» і заборону її діяльності в РФ.

Нагадаємо, 26 квітня Верховний суд анексованого Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території Росії. Пізніше до Верховного суду Росії було подано апеляцію на заборону Меджлісу.

У Мін’юсті зазначали, що буде подано позов до Європейського суду з прав людини проти Росії через заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: