Закарпаттям проїхався ретро-паровоз (фото)

Закарпаттям проїхався ретро-паровоз (фото)

Обласна влада виступає за відродження туристичного маршруту по Боржаківській вузькоколійці

Фото: Hennadii Moskal / Facebook

Туристичний потяг вже проїхав близько 60 кілометрів Боржавською вузькоколійкою

У Закарпатській області було введено в дію ретро-паровоз. Про це повідомив очільник Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, потяг вже проїхав близько 60 кілометрів.

«Ми таки запустили ретро-паровоз на Закарпатті – вчора туристичний потяг проїхав близько 60 кілометрів Боржавською вузькоколійкою! Старенький паровоз ГР-280, який привезли з Гайворона (Кіровоградщина), потрудився на славу й сумлінно тягнув три пасажирські вагони з Виноградова до Хмільника й назад. Його гучне чмихання, потужний сигнал і густий, чорний вугільний дим із труби викликали справжній фурор у туристів і мешканців сіл, що розташовані вздовж залізничної колії», - написав Москаль у Facebook.

Глава області пише, що захід пройшов «суперово», незважаючи на аномальну спеку на Закарпатті. За його словами, у «вагонах було гаряче не тільки від музики, пісень і танців, але воно того вартувало».

Москаль подякував усім, хто долучився до проекту, зокрема бригаді машиністів із Гайворона.

«Перший туристичний рейс із ретро-паровозом показав – Боржавську вузькоколійку, яка є одним із символів Закарпаття, необхідно відродити!», - впевнений губернатор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: