Замовник убивства Вороненкова причетний до злочинних кіл і спецслужб Росії - Луценко

Замовник убивства Вороненкова причетний до злочинних кіл і спецслужб Росії - Луценко

За словами Генерального прокурора України, замовник убивства Вороненкова зараз перебуває у Росії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що замовник убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова перебуває в Росії, причетний до злочинних кіл і має «жваві контакти» із спецслужбами РФ. Про це Луценко сказав під час робочої поїздки до Миколаєва. 

«Замовник знаходиться на території РФ, він має причетність до злочинних кіл РФ, також має жваві контакти із спецслужбами РФ. Виконавцями були в основному громадяни України, більшість з них ідентифікована, і ті, на кого є відповідні докази, затримані», - заявив він. 

Раніше у Луценка заявили про розкриття справи про вбивство Вороненкова.

Як відомо, Вороненков переїхав в Україну разом із дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. 15 лютого Луценко заявив, що Вороненков є важливим свідком у справі про державну зраду екс-президента Януковича.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч із іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Фігурантом справи про вбивство Вороненкова є Ярослав Тарасенко, якому інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: