Записи з камер спостереження у будівлі «Інтера» виявились залитими водою, - Аваков

Записи з камер спостереження у будівлі «Інтера» виявились залитими водою, - Аваков

Міністр нагадав, що канал не видавав на вимогу МВС записи з камер спостереження

Відеоматеріали у справі пожежі в приміщенні телеканалу «Інтер» пошкоджені – записи з камер спостереження виявились залитими водою.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив в ефірі 24-го каналу..

«Коли вночі вилучили сервери, на яких записувалися події всередині телеканалу, то виявилося, що вони залиті водою», – сказав Аваков.

Також міністр нагадав, що канал не видавав на вимогу МВС записи з камер спостереження. 

Нагадаємо, протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентру «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингувальники згорнули намети.

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: