Запорізька облрада нарешті визнала РФ державою-агресором

Запорізька облрада нарешті визнала РФ державою-агресором

Рішення про визнання Росії державою-агресором, а «ДНР» і «ЛНР» – терористичними організаціями підтримали 43 депутати

У вівторок, 20 вересня, на засіданні Запорізької обласної ради нарешті було прийнято рішення про визнання Росії державою-агресором, а так званих ДНР і ЛНР – терористичними організаціями.
Звернення до президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради «щодо встановлення справедливості та визнання добровольців АТО учасниками бойових дій» було прийнято 45 голосами «за»; один із зареєстрованих у залі депутатів не голосував.
Що ж до «заяви депутатів Запорізької обласної ради про підтримку звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 р. до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих ДНР та ЛНР – терористичними організаціями», на її прийняття за основу і в цілому депутатам знадобилося кілька спроб. Але врешті-решт рішення було прийнято 43 голосами «за»; три депутати від «Нашого краю» утрималися.
Водночас облраді не вдалося прийняти рішення про заборону гастролей артистів, які відкрито підтримують агресію РФ, окупацію Криму та не визнають фейкові народні республіки Донбасу терористами. На підтримку цього питання забракло голосів: «за» проголосував 31 депутат з 35.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: