Засновник Uber пішов у відставку з посади гендиректора компанії

Засновник Uber пішов у відставку з посади гендиректора компанії
Засновник Uber Тревіс Каланік

Каланік зберіг за собою місце в раді директорів компанії Uber

Засновник і головний виконавчий директор компанії Uber Тревіс Каланік пішов у відставку на вимогу акціонерів. Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, рішення було прийнято під тиском великих інвесторів, які направили Каланіку лист з вимогою піти з посади генерального директора. Джерела видання розповіли, що Каланік обговорив цю вимогу з одним із членів ради директорів Uber, після чого протягом кількох годин він вів переговори з декількома інвесторами, після яких погодився піти у відставку. При цьому Каланік зберіг за собою місце в раді директорів компанії.

«Я люблю Uber більше, ніж що-небудь у світі, і в цей важкий момент для мене я приймаю вимогу інвесторів покинути пост, щоб Uber міг рухатися далі, а не відволікатися на черговий конфлікт», - йдеться в заяві Каланіка.

Раніше засновник Uber розіслав своїм співробітникам лист, в якому оголосив, що тимчасово залишає компанію. Він пояснив, що змушений взяти відпустку, щоб оговтатися після трагічного випадку, що стався минулого місяця, в результаті якого загинула його мати.

Нагадаємо, у березні цього року президент інтернет-сервісу за викликом таксі Uber Джефф Джонс покинув компанію, не пропрацювавши в ній і шести місяців.

У лютому засновник і глава Uber Тревіс Каланік покинув економічну раду при президентові США Дональду Трампі, після того, як на нього обрушився потік критики з боку громадськості та його власних співробітників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: