Заступник Гонтаревої задекларував більше 100 мільйонів та машину для гольфу

Заступник Гонтаревої задекларував більше 100 мільйонів та машину для гольфу
Яків Смолій

Особисті депозити чиновника та вклади його дружини в різних банках та у різних валютах складають в еквіваленті близько 120 млн гривень

Родина заступника голови Національного банку Якова Смолія тримає у банках приблизно 120 млн гривень.

Про це свідчать данні, що вніс у систему електронного декларування заступник голови Національного банку Яків Смолій.

Відповідно до оприлюдненої інформації, особисті депозити чиновника та вклади його дружини в «Укрексімбанку», «Дельта банку», «Сбербанку Росії», «Райффайзен банку Аваль», «Укрсиббанку» у різних валютах складають в еквіваленті близько 120 млн гривень. Більша частина з них розміщена у державному «Укрексімбанку».

Як з'ясувалось, лише відсотки за вкладами принесли у 2015 році родині банкіра близько 7 млн гривень.
При цьому за минулий рік дохід родини Смолія склав майже 19 млн гривень, з яких зарплата дорівнює 1,349 млн гривень.

Суттєву частину доходу отримано від надання майна в оренду (офісів в різних містах країни), а також у вигляді дивідендів.

Родина Смолія має помітний автопарк: VW Multivan 2012 р.в., Toyota LC100 2006 р.в., Mitshubishi Colt 2002 р.в., Hyundai Tucson 2012 р.в., Mercedes ML230 2007 р. в., гідроцикл, квадроцикл та гольфкар.
Також родині банкіра належать апартаменти в Севастополі площею 177 кв м, частка фізкультурно-оздоровчого комплексу в селі Погреби під Києвом площею 1157 кв м, житловий будинок площею 418 кв м біля столиці.

Має родина і елітарні речі - годинники Patek Philippe та Breguet.

Окрім цього, Смолій вказав, що є членом благодійної організації «БФ Молитва за ближнього».
Родина має частки в КУА «Еталон Ессет Менеджмент», компанії «Новоодеський елеватор», ПАТ Видубичі, ТОВ «Торгрічтранс», «Набережна-Інвест», «Дванадцятий київський авторемонтний завод», «МЛП ВЕСТ КИЇВ», «ПРЕСТИЖ ГРУП».

Смолій був призначений на посаду у квітні 2014 року.

До компетенції заступника входять розробка і реалізація стратегії і політики НБУ щодо розвитку інформаційної інфраструктури, визначення політики в сфері регулювання діяльності платіжних систем і безготівкових розрахунків, а також здійснення нагляду за платіжними системами і системами розрахунків. Раніше Смолій працював на керівних посадах, зокрема в управлінні Національного банку України в Тернопільській області, ПАТ «Тернопільський радіозавод» Оріон» та акціонерному банку «Аваль».

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції переходить на цілодобовий режим роботи для того, аби процес подання е-декларацій був завершений вчасно, до 30 жовтня.

Як повідомлялось, багато чиновників скаржилися на недосконалу роботу системи. Серед них Олег ЛяшкоВолодимир Гройсман та інші. Спікер парламету Андрій Парубій порівняв заповнення е-декларації з детективною історією.

НАЗК не прийматиме рішення про продовження термінів декларування, попри технічні проблеми системи.

Дивіться також інфографіку, як високопосадовці подавали е-декларації у жовтні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: