Заступнику Кличка повідомлено про підозру через підроблений диплом

Заступнику Кличка повідомлено про підозру через підроблений диплом
Віталій Кличко і Володимир Бондаренко

Володимиру Бондаренку оголошено підозру за фактом використання завідомо підробленого документу, а саме диплому Львівського національного університету імені Івана Франка

Керівнику апарату Київської міської держадміністрації повідомлено про підозру через підроблення диплому про вищу освіту. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Київ.

«За погодження Київської місцевої прокуратури №10 керівнику апарату Київської міської державної адміністрації (КМДА) 31.08.2017 оголошено підозру за фактом використання завідомо підробленого документу, а саме диплому Львівського національного університету імені Івана Франка, та сприянні у виготовленні цього підробленого документу», - йдеться в повідомленні.

Дії посадової особи, наразі відстороненої від виконання обов’язків, кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України.

Після вручення підозри зазначену особу допитано в статусі підозрюваного, однак від надання показів останній відмовився, посилаючись на положення ст. 63 Конституції України.

На даний час досудове розслідування триває.

Як повідомляв «Главком», мова йде про заступника глави КМДА Володимира Бондаренка, якого Віталій Кличко у червні відсторонив від виконання посадових обов’язків на час перевірки його диплома.

Раніше журналісти опублікували розслідування, в якому виявили, що керівник апарату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра Львівського національного університету імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

У відповіді від КМДА, яка надійшла через місяць після отримання інформаційного запиту, йдеться, що у матеріалах особової справи Володимира Бондаренка відсутня інформація про його навчання у Львівському національному університеті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: