Затонулий суховантаж Anda неодноразово заходив в окупований Крим попри санкції

Затонулий суховантаж Anda неодноразово заходив в окупований Крим попри санкції
Фото: marinetraffic.com

Затонулий біля окупованого Криму корабель був неодноразовим порушником режиму окупованого півострова

Затонулий біля окупованого Криму суховантаж Anda неодноразово порушував режим окупованого півострова і заходив у його порти. Про це повідомив Андрій Клименко, журналіст та експерт.

За його словами, румунський суховантаж Anda під прапором Того - один з найбільш злісних і нахабних порушників (більше 30 разів з 2014 року) режиму окупованої території в Криму. Експерт повідомив, що у липні 2017 року суховантаж здійснив з Керчі не менше трьох рейсів із зерном на рейдову перевалку, а в 4-й раз забрав вантаж на Тріполі.

Клименко також навів деякі деталі катастрофи судна.

«Сьогодні близько 5:20 перекинувся і затонув в умовах сильного шторму приблизно на траверзі Форосу приблизно в 25 милях (близько 45 км) суворо на південь. На борту знаходився екіпаж з дев'яти осіб - громадян Сирії та Індії. Суховантаж перевозив кілька тис. тонн кримської пшениці (але не 24 тис, як передали інформагентства, а скоріше - близько 4 тис., пшеницю завантажено в Керченському торговому порту)», - написав у Facebook Клименко.

Вранці 29 липня стало відомо, що суховантаж Anda під прапором Того перекинувся в нейтральних водах Чорного моря в 40 км від узбережжя окупованого Криму. 

Пізніше стало відомо, що суховантаж повністю затонув. Вісьмох врятованих членів екіпажу підняли на борт вантажного судна Minoan Grace.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: