Затримання російських військових: ФСБ підтвердила ім'я одного арештованого

Затримання російських військових: ФСБ підтвердила ім'я одного арештованого

Прикордонники ФСБ РФ начебто збилися з маршруту під час навчань

У Росії підтвердили, що ресурс InformNapalm правильно назвав ім'я одного із затриманих в Україні співробітників ФСБ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав редактор ресурсу InformNapalm Роман Бурко.

«Друзі» затриманих ФСБшників підтвердили, що InformNapalm правильно виявив прізвище та ім'я одного з затриманих із Блаґовєщєнська. Дуже тішить, що лише по фото поганої якості та критично малому обсягу даних волонтерам InformNapalm вдалося точно вирахувати російського співробітника ФСБ у соцмережі», - наголосив він.

Бурко також розповів, що завдяки зв'язкам у соціальних профілях також вдалося знайти дані і на другого співробітника ФСБ, детальна інформація стосовно цього буде оприлюднена згодом. За його словами, другий чоловік минулого року брав участь у змаганнях з панкратіону в окупованому Севастополі. 

Раніше в соціальній мережі «ВКонтакті», був виявлений профіль чоловіка на ім'я Володимир Кузнєцов, архіви сторінки, фото, контакти і передплатники, зовнішня схожість якого з затриманим прикордонником очевидна: розріз очей, ніс, лоб, стрижка, вуха і губи однаково косять в праву сторону, один і той же ланцюжок на шиї. Разом з тим, волонтери не виключають, що прізвище співробітника ФСБ в соцмережі може бути не справжнім. 

«Окрім зовнішньої схожості, є ще ряд непрямих ознак, що вказують на те, що Кузнєцов - прикордонник ФСБ РФ - мінімум даних в профілі і поодинокі контакти. Вивчивши скромне дружнє коло Кузнєцова, стає ясно, що він з міста Благовєщенська Амурської області Росії, яке межує з Китаєм», - йдеться у повідомленні.

im-kuznecow_2

При цьому волонтери зазначають, що саме в Благовєщенську розташоване прикордонне управління ФСБ по Амурській області, а багато місцевих жителів - це спадкові військові і прикордонники, які служать в прикордонних підрозділах Росії.

Як відомо, в ніч на 30 червня 2017 року прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів, і згодом встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ.

Пізніше прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися в Україні.

Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.

Під час затримання у обох не було зброї і спротиву вони не чинили.

В п'ятницю суд заарештував на 15 діб двох прикордонників ФСБ РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: