Затримано суддів, які пропонували Холодницькому хабара в $300 тис.

Затримано суддів, які пропонували Холодницькому хабара в $300 тис.

Зловмисників затримано після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. доларів США

Генеральна прокуратура Україна затримала голову Кіровського районного суду м. Дніпро та суддю вказаного суду, яка підозрюється Національним антикорупційним бюро України у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, у пропозиції неправомірної вигоди 300 тис. доларів США керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за вирішення питання щодо закриття відносно судді кримінального провадження. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що голова Кіровського районного суду м. Дніпропетровська спільного з суддею вказаного суду з метою уникнення кримінальної відповідальності останньої, яка підозрюється Національним антикорупційним бюро України у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, запропонували заступнику Генерального прокурора - керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницькому, неправомірну вигоду в розмірі 300 тис доларів США за вирішення питання щодо закриття відносно судді кримінального провадження з метою уникнення останньою кримінальної відповідальності», - написала вона.

За її словами, Холодницький звернувся з відповідним рапортом до генерального прокурора.

«Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. доларів США», - повідомила Сарган.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішуються питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії працівників суду кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та за скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування наразі триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: