Затримано «телефонного терориста», який «замінував» чотири станції київського метро

Затримано «телефонного терориста», який «замінував» чотири станції київського метро
Зловмисника затримали в одному із сіл на Київщині

«Телефонний терорист» зізнався, що йому заплатили з Росії

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисника, який сьогодні зателефонував на «гарячу лінію» про мінування київського метрополітену. Про це інформує прес-центр СБУ.

За його інформацією, по обіді на телефон спецлінії «102» надійшло повідомлення про мінування станцій метрополітену «Оболонь» та «Мінська». А за годину знову надійшло повідомлення від тієї ж особи про мінування ще двох станцій метрополітену ‒ «Майдану Незалежності» та «Площі Льва Толстого». Співробітники Київського управління СБ України оперативно встановили місце знаходження зловмисника та затримали його в одному із сіл на Київщині.

При цьому «телефонний терорист» розповідав, що за вчинення цих злочинів йому заплатили з Росії.

Тривають слідчі дії та оперативні заходи.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Київський метрополітен потерпав у неділю, 2 липня, від анонімних повідомлень про мінування станцій. Після «мінування» станції «Театральна», що сталося раніше сьогодні, «замінували» ще чотири станції метро: «Оболонь», «Мінську», «Майдан Незалежності» та «Площу Льва Толстого». На жодній з них вибухівку не знайшли.

«Мінера» станції «Театральна» поки що не затримали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: