Затримки у видачі закордонних паспортів є тимчасовими, - міграційна служба

Затримки у видачі закордонних паспортів є тимчасовими, - міграційна служба
У Держміграції досі спостерігають підвищений ажіотаж на біометричні паспорти

Українців закликають не планувати поїздки за кордон, не маючи на руках діючого паспорта

Затримки у видачі закордонних паспортів є тимчасовим явищем, оскільки спричинені стрімким зростанням попиту. Про це повідомили в Державній міграційній службі на сторінці у Facebook.

«Туристичний сезон + безвіз = кількість оформлюваних документів зросла у кілька разів. Вже сьогодні спостерігаємо тенденцію до суттєвого зниження попиту, отже найближчим часом повернуться до норми і строки видачі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міграційна служба спільно з поліграфкомбінатом «Україна» намагаються мінімізувати незручності через затримки видачі документів.

«Міграційна служба обробляє всі звернення, що надходять на адресу гарячої лінії, натомість Поліграфкомбінат «Україна» здійснює закупівлю додаткового обладнання для персоналізації паспортів для уникнення затримок видачі у майбутньому», – наголошується у повідомленні.

У ДМС закликають українців не планувати подорож за кордон, не маючи на руках діючого паспорта.

«Не купуйте авіаквитки без паспорта – це суперечить правилам авіаперевезень! Паспорт видається на 10 років, отже, відкладати його оформлення на останній момент не варто», – підкреслили у ДМС.

Нагадаємо, з 11 червня всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, отримали змогу відвідувати без віз 30 країн Європи: всі країни ЄС, крім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію. Українці можуть перебувати там до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Читайте також статтю: Біометрична лихоманка: чи реально зробити закордонний паспорт за 20 днів?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: