Завдяки зовнішнім позикам ДТЕК інвестував в економіку України понад $5 млрд – Тимченко

Завдяки зовнішнім позикам ДТЕК інвестував в економіку України понад $5 млрд – Тимченко

Гендиректор ДТЕК повідомив про мільярдні інвестиції в українську енергетику

Мільярдні інвестиції в українську енергетику стали можливі завдяки зовнішнім позикам. На думку генерального директора енергетичної компанії ДТЕК Максима Тимченка, ці інвестиції забезпечують життєздатність енергосистеми України.

«ДТЕК є одним з найбільших інвесторів в Україні. Завдяки нашому виходу на зовнішній ринок капіталу, ми змогли інвестувати в економіку країни більше 5 млрд. дол. за 10 років роботи компанії. В вугілля ми вклали майже 2,5 млрд дол., В теплову генерацію - 1,1 млрд, в дистрибуцію - 300 млн, в альтернативну енергетику і газовидобуток - по 400 млн дол», - розповів Тимченко в інтерв'ю інтернет-виданню Лівий берег.

Керівник найбільшої приватної енергетичної компанії України констатував складну ситуацію в енергосистемі. Вік 90% генеруючих потужностей більше 20 років, у тепловій генерації - більше 50 років.

За його словами, ДТЕК знаходиться у фінальній стадії переговорів з кредиторами про довгострокову реструктуризацію.

«Завдання стоїть до кінця року досягти принципової угоди. У нас є випуск єврооблігацій на суму 910 млн доларів. І близько 1,2 млрд доларів банківський борг. Відповідно, процес з власниками облігацій ми закінчимо цього року перевипуском нових паперів. А з банками, ми сподіваємося, - до кінця січня», - поінформував керівник компанії.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, чиї підприємства працюють в сферах видобутку та збагачення вугілля, а також на ринках генерації та постачання електроенергії. ДТЕК є енергетичним підрозділом Систем Кепітал Менеджмент (СКМ), провідної фінансово-промислової групи України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: