Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО

Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО
Президент провів зустріч з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем
Фото: Офіс президента

Глава держави подякував Альянсу за увагу до України та підтримку

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем.

Про це повідомляє пресслужба Офіса президента.

Глава держави подякував Альянсу за увагу до України та підтримку.

«Ми вдячні за серйозну цікавість НАТО до ситуації в Україні, на сході та в окупованому Криму. Вдячні нашим партнерам за постійну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. На жаль, ми дійсно бачимо зараз ускладнення на сході України, саме на Донбасі. Дійсно бачимо збільшення кількості пострілів», – сказав Зеленський на початку зустрічі.

Президент зазначив, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на сході, коли домоглася запровадження з 27 липня сталого режиму припинення вогню. Це мало результат – з початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників, констатував він. Однак, зауважив Глава держави, з грудня почалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів.

У зв’язку з цим наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня.

Також президент України порушив питання дезінформації як потужного інструмента в гібридній війні.

У зустрічі взяли участь міністр оборони України Андрій Таран, Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та представник Міжнародного військового штабу НАТО в Україні Фердинанд Диха.

Нагадаємо, 6 квітня президент України Володимир Зеленський обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом загострення безпекової ситуації на Донбасі. Президент наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – сказав Зеленський.

Коментуючи заяву Зеленського, США зазначили, що виступають за політику «відкритих дверей» НАТО щодо країн, охочих вступити в Альянс.

Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні План дій щодо членства (ПДЧ), після реалізації якого країна могла б стати членом Альянсу.

До слова, Україна візьме участь у низці військових навчань НАТО у 2021 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: