Зеленський затвердив склад Комісії з питань правової політики

Зеленський затвердив склад Комісії з питань правової політики
Президент Володимир Зеленський 

До складу Комісії увійшли 84 особи

Сьогодні, 7 серпня, президент Володимир Зеленський затвердив склад Комісії з питань правової політики, яка працюватиме над створенням умов для реінтеграції в єдиний конституційний простір України окупованих територій.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Згідно з указом, у складі Комісії з-поміж її членів утворять 6 робочих груп з питань підготовки пропозицій щодо внесення змін до Конституції України, розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя, розвитку кримінального права, реформування кримінальної юстиції; розвитку юридичної освіти, реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Також зазначається, що у разі потреби за пропозицією співголів Комісії у її складі можуть бути утворені інші робочі групи.

Таким чином, до складу Комісії увійшли 84 особи.

Серед них співголова комісії, професор кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Михайло Буроменський та заступник керівника Офісу президента, співголова Комісії Руслан Рябошапка.

Робочу групу з питань підготовки пропозицій щодо внесення змін до Конституції України очолив завідувач кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету Києво-Могилянська академія Анатолій Заєць.

До складу цієї робочої групи увійшли також суддя Європейського суду з прав людини у відставці, доктор юридичних наук, професор Володимир Буткевич, представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський та колишній колега глави офісу президента Андрія Богдана, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Пукшин і Партнери» Ігор Пукшин.

Робочу групу з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя очолив ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук Микола Оніщук.
До складу цієї групи увійшли переважно судді, зокрема, Верховного суду, та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Поза тим, після публікації новини, указ з сайту президента був видалений, а згодом опублікований знову з прізвищем голови комітету з процесуального права Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України», кандидата юридичних наук Ганни Огринчук.

Робочу групу з питань реформування кримінального права очолив професор кафедри кримінального права № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Юрій Баулін.

Також до складу цієї комісії увійшла ексомбудсмен, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі для досягнення цілей мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей Валерія Лутковська та також правозахисники, судді, адвокати та прокурори.

Щодо міжнародних консультантів та спостерігачів, які входять до Комісії з питань правової реформи, то їх налічується 24 особи, частина з яких іноземці.

Зокрема, політичний радник Програми розвитку ООН в Україні, голова Донецького та Луганського зонального офісу Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Гаспар Бергман, спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи для України Режі Брійя, представник Представництва Європейського Союзу в Україні, координатор сектору «Верховенство права і боротьба з корупцією» Манфредас Лімантас та інші.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: