Зеркаль просить суд у Гаазі захистити кримських татар

Зеркаль просить суд у Гаазі захистити кримських татар
Олена Зеркаль

Українська сторона наполягає на нагальності прийняття судом рішення про застосування запобіжних заходів

Українська сторона закликала Міжнародний суд ООН застосувати запобіжні заходи, які дозволять захистити кримських татар та українців у Криму. Про це під час виступу в Гаазі заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

«Українська сторона наполягає на нагальності прийняття судом рішення про застосування запобіжних заходів. Ми пересвідчилися з попередніх виступів у тому, що Російська Федерація підбурює дії, що призводять до порушення Конвенції про недопустимість фінансування тероризму. Ці дії вже завдали непоправних втрат. Моя країна зараз просить у суду запровадження запобіжних заходів. Не компенсації, не якихось рішень щодо відновлення суверенітету, а просить запобігти можливому погіршенню ситуації», – заявила Зеркаль, додавши, що українська сторона просить суд застосувати запобіжні заходи, які дозволять захистити кримських татар та українців у Криму.

За її словами, Україна вже три роки страждає від несправедливих дій. «Кримськотатарські (громади. – Ред.) стикаються у Криму з продовженням утисків та перешкодами діяльності для їхніх організацій. Якщо запобіжні заходи не буде застосовано, то ці громади стикатимуться з новими утисками і буде піддаватися загрозі їхня культурна ідентичність. Саме тому Україна просить у суду допомоги шляхом застосування запобіжних заходів», – сказала Зеркаль.

Як повідомлялось, у Гаазі триває судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України до Російської Федерації про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: