Зеркаль розповіла, чому суду ООН виявилось недостатньо доказів фінансування РФ тероризму на Донбасі

Зеркаль розповіла, чому суду ООН виявилось недостатньо доказів фінансування РФ тероризму на Донбасі
Лана Зеркаль

Суд ООН хоче чітких доказів, що російське керівництво, постачаючи зброю на Донбас, усвідомлювало: її використають проти цивільного населення

Представник України у Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль прокоментувала, чому у рішенні Міжнародного суду ООН йдеться, що докази, зібрані Україною про фінансування тероризму з боку РФ, недостатні.

«Питання не в тому, чи достатньо ми зібрали доказів або недостатньо. Суд хоче іншого, а саме чітких доказів, що російське керівництво, поставляючи зброю на Донбас, усвідомлювало: зброя буде використовуватися, в тому числі цілеспрямовано, проти цивільного населення, включаючи епізод зі знищенням цивільного літака», - зазначила вона, пише «Гордон».

На запитання, чи усвідомлюють судді цинізм і маніпулятивність аргументів російської сторони, Зеркаль відповіла: «Судді - не військові експерти, а висококваліфіковані юристи, і тому вимагають розкласти по поличках все так, щоб сумнівів не було: Гіркін, Хмурий з товаришами на 100% розуміли, що збивають саме цивільний авіалайнер, а вище російське командування, яке віддало відповідні розпорядження , на 100% усвідомлювала цілі і мотиви цієї атаки».

«Розуміти і аргументовано доводити - абсолютно різні речі... З іншого боку, наміри - це складний ментальний елемент злочину, і документа про те, що творилося в головах у людей, причетних до цієї трагедії, не існує», - уточнила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: