Жебрівський: На відбудову Донбасу потрібні понад $20 млрд

Жебрівський: На відбудову Донбасу потрібні понад $20 млрд
Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

В уряді раніше казали, що вистачить $15 мільярдів

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що на повне відновлення інфраструктури Донбасу потрібно більше 20 млрд доларів.

Про це він сказав у ефірі телеканалу «112 Україна».

«На відновлення інфраструктури Донецька область влітку отримала 2,5 млрд грн, гроші тільки почали використовувати, і їх кінцева реалізація відбудеться тільки навесні 2017 г. Від Регіонального фонду розвитку ми отримали 300 млн, які використовуємо на ремонт мостів, доріг, на будівництво лікарні і т. д.», - розповів Жебрівський.

У Донецькій ВГА є дорожня карта по відновленню Донбасу, і вже є плани, що необхідно відновити в наступному році.

«На наступний рік заплановано відновити 10 мостів, заплановано відновити 23 будинки в Мар'їнці, в планах будівництво 21 школи, шпиталі, їх оснащення та модернізація. На житлово-комунальні будуть виділені гроші. Це і теплотраси, і водогони, і багато іншого. Ціла програма , дорожня карта відновлення інфраструктури Донбасу, і я б сказав, не відновлення, а будівництво нової інфраструктури Донбасу у нас є. ... На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно більше 20 млрд дол.», - зазначив губернатор.

За його словами, в області зараз існують проблеми з подачею газу і опаленням в Мар'їнці та Красногорівці, а також електроенергією. Зараз планується закупити буржуйки, щоб протягом двох тижнів роздати їх жителям, аби вони могли пережити зиму.

Раніше віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що на відновлення інфраструктури та відшкодування збитків, завданих діями на території окупованих районів Луганської та Донецької областей, буде потрібно 15 млрд дол.

У свою чергу глава Донецької ВГА Павло Жебрівський розповів, що в 2016 р в Донецькій області потрібно відновити від 650 до 877 об'єктів. Раніше він казав, що на побудову сучасної інфраструктури тільки на території Донецької області, яка підконтрольна українському уряду, необхідно близько 100 млрд грн.

Нагадаємо, Жебрівський заявляв, що проросійські бойовики на Донбасі знову почали використовувати заборонені мінськими домовленостями системи залпового вогню «Град» і самохідні артилерійські установки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: