Жебрівський про заяву Туки щодо екології Донбасу: «іноді краще мовчати, аніж говорити»

Жебрівський про заяву Туки щодо екології Донбасу: «іноді краще мовчати, аніж говорити»
Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

За словами Жебрівського, заяви, які робить Тука, - це «шкода у першу чергу для економіки цілого регіону»

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський прокоментував заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгія Туки щодо катастрофічної ситуації з екологією на Донбасі.

«Журналісти питають, як би я прокоментував заяви Георгія Туки щодо екологічного лиха на Донбасі та необхідності відселення людей. Відповів так: іноді краще мовчати, аніж говорити», - написав на своїй сторінці у Facebook Жебрівський.

За його словами, заяви, які робить Тука, - це «шкода у першу чергу для економіки цілого регіону. Інвестори й замовники і без того - м'яко скажу - обережні, і такі заяви не сприяють їхній впевненост».

«Чи є на Донеччині й Луганщині екологічні проблеми? Безумовно, є. І на контрольованій території ми їх вирішуємо спільно з органами центральної та місцевої влади. Чи затоплюють терористи українські шахти на окупованій ними території? Так. Чи небезпечно це для регіону? Так, ризики є. І якщо Георгій Тука у такий спосіб хотів привернути увагу міжнародної спільноти до цього питання, хай би конкретизував, що саме мав на увазі», - резюмував очільник Донеччини.

Нагадаємо, Георгій Тука вважає, що через екологічну ситуацію на Донбасі люди не зможуть там жити протягом 10 років.

«Мова йде взагалі не про порятунок Донбасу. На цьому хрест. Мова іде про поступове звільнення цього регіону від людей, бо люди там існувати не зможуть протягом 10 років», - сказав він.

Декілька днів тому віце-спікер парламенту Ірина Геращенко також заявила, що екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: