Жителі Станиці Луганської бояться, що після відведення військ місто захоплять бойовики

Жителі Станиці Луганської бояться, що після відведення військ місто захоплять бойовики

Неодноразово з боку бойовиків були порушення мінських домовленостей

Жителі міста Станиця Луганська бояться, що після відведення українських військ місто займуть бойовики. Про це розповів заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко, повідомляє телеканалу «112 Україна».

«Я неодноразово спілкувався з жителями Станиці Луганської, ніхто не хоче, щоб наші військові виходили зі Станиці. Це мотивується тим, що неодноразово з боку бойовиків були порушення мінських домовленостей, тому місцеві жителі побоюються, що після виходу наших військових з населеного пункту Станиця буде зайнята террористами», - пояснює Клименко.

Заступник голови Луганської ВЦА додав, що керівництвом області вирішено, що при відведенні сил від лінії розмежування українські війська контролюватимуть Станицю Луганську.

«Ми неодноразово проводили нараду з військовими під головуванням Юрія Гарбуза, обговорювали питання про відведення військ, і було попередньо прийнято рішення про те, що війська будуть відведені, але населений пункт Станиця Луганська буде під контролем наших військових», - говорить він.

Крім того, Клименко розповів гуманітарну ситуацію в Луганській області. «Ситуація контролюється, вода подається. Всі об'єкти життєдіяльності працюють у штатному режимі. Були перебої з водою, близько 14-15 доби ми не подавали воду на територію, яка не контролюється українською владою, і понад 700 тис. жителів були без води. Але зараз поставки відновлено», - розповів Клименко.

Раніше глава Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на 9 жовтня розведення військ і техніки в районі Станиці Луганській не відбудеться.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Згідно з рамковим рішенням про розведення сил і засобів, СММ ОБСЄ здійснює «на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення».

Означені три зони безпеки площею не менше 2 на 2 кв. км будуть створені в районі населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: