Журналіст Васін, якого бойовики тримають у полоні, зміг передати мамі листа

Журналіст Васін, якого бойовики тримають у полоні, зміг передати мамі листа
Станислав Асеев (Васин) в полоні у бойовиків з початку червня

Васін не вірить у «правосуддя» бойовиків «ДНР», тому чекає лише на обмін заручниками

Журналіст Станіслав Асєєв (Васін), якого утримують заручником в окупованому Донецьку, зміг через адвоката передати листа матері. Про це в вівторок, 19 вересня, на своїй сторінці в Facebook написав Єгор Фірсов.

За його словами, в листі Васін написав, що не вірить у правосуддя та звільнення, тому чекає тільки на обмін заручниками. Крім цього, Фірсов опублікував деякі частини листа.

«Наведу невелику цитату, ті хто читав Стаса, навіть можуть упізнати стиль: «Все нормально - психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут - окремий вид діяльності», - написав він.

Фірсов також додав, що інша частина листа дуже особиста.

«Ще можу сказати, що Стас почав писати книгу. Багато читає і попросив маму передати ще більше книг (в тому числі і роботи полоненого вченого-релігієзнавця Козловського). Ще Стас просить подякувати всім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі його сподівання пов'язані тільки з обміном полоненими. Ані на правосуддя, ані на звільнення - шансів, як він вважає, немає», - зазначив він.

Раніше Місія з прав людини ООН заявила, що бойовики не дозволяють спілкуватися з родичами журналісту Станіславу Асєєву (Васіну).

Нагадаємо, Станіслав Асєєв жив в окупованому Донецьку, під псевдонімом Станіслав Васін писав для «Українського тижня» та інших українських ЗМІ. Із 2 червня він перестав виходити на зв'язок. Учасники тристоронньої контактної групи в Мінську внесли ім'я журналіста з Донецька Станіслава Асєєва в список полонених для обміну.

16 липня терористи визнали, що зниклий Асєєв перебуває у них за ґратами. Вони звинувачують журналіста у «шпигунстві», за що можуть незаконно «засудити» до позбавлення волі на 12–14 років.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: