Журналіст вигнав політолога з ефіру за відмову говорити українською

Журналіст вигнав політолога з ефіру за відмову говорити українською
Романенко: Дроздов не може і не має права змушувати мене говорити на будь-якій мові, крім тієї, на якій я хочу говорити

Романенко прокоментував інцидент із журналістом Дроздовим

Журналіст Остап Дроздов попросив залишити студію політолога Юрія Романенка після відмови останнього говорити українською, не зважаючи на кількаразові прохання ведучого. Інцидент стався під час прямого ефіру на телеканалі zik.

Відповідне відео оприлюднено у YouTube. На ньому зафіксовано, що на початку програми Дроздов чемно попросив Романенка говорити українською, відзначивши що перед початком ефіру вони спілкувалися саме українською. Романенко у відповідь заявив, що може говорити як українською, так і російською і додав, що буде говорити «як понесе».

Пізніше, коли Романенко почав говорити російською, між Дроздовим та його гостем відбувся такий діалог:

- Ми домовлялися українською.
- Ну, давайте я буду казати, як хочу казати.
- Я прошу українською, це принципово.

- Для мене це принципово, як для україномовного журналіста, який має певну свою політику. Ви можете спілкуватися українською мовою?
- Ні, я не хочу спілкуватися українською.
- Я тоді попрошу вас покинути цю студію.
- Добре, без питань.

Після ефіру Романенко прокоментував цей інцидент. За його словами, така поведінка Дроздова є прикладом «архаїчного» мислення.

«На жаль наше суспільство продовжує переважно залишатися в архаїці, і це стосується як ватників, так і вишиватників. Власне це і є суть кризи в Україні», - написав він у Facebook.

«Він (Дроздов – ред.) не говорив мені, що я повинен говорити виключно українською. Він запитав мене, чи розмовляю я українською. Я сказав, що говорю. Але Дроздов не може і не має права змушувати мене говорити на будь-якій мові, крім тієї, на якій я хочу говорити. Тому він може придумувати будь-які фантазії, виправдовуючи себе, навіщо він пішов на такий крок, але в рамках законодавства він вже зробив кримінально або адміністративно караний вчинок. Причому зробив це не тільки він, а й телеканал, який підтримав такий вчинок і за станом на 23 липня не зробив жодних заяв, які засуджують таку політику. З усіма наслідками, що випливають», - додав Романенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: